Új produkciókkal jelentkezik és pótolja az elmaradt előadásokat a zalaegerszegi színház

Hat új nagyszínpadi produkcióval jelentkezik az októberben kezdődő 2021/2022-es évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, akik a járvány miatt elmaradt előadásokat is pótolni fogják - árulta el a színházigazgató, Besenczi Árpád.

A 2021/2022-es évad a koronavírus-járvány miatt elmaradt előadások lejátszása után indul, méghozzá november 12-én. Az induló előadás Fodor László Érettségi című vígjátéka lesz, ahol is az 1930-as években játszódó darabban a főszerepet Rékasi Károly játssza, Farkas Ignác rendezésében. 

A decemberi bemutató A fejedelem című musical lesz, amely Moravetz Levente, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián műve. A műben Sasvári Sándor játssza Bercsényi Miklós szerepét. 2022 első darabja David Seidler A király beszéde című színműve lesz, méghozzá Funtek Frigyes rendezésében. A Kőszívű ember fiai című darab 2020-as bemutatása a járvány miatt meghiúsult, így a zenés színművet két évvel a tervezett bemutató után, 2022. március 11-én tűzik műsorra. 

Az új évad utolsó előtti bemutatója A feleség negyvennél kezdődik című vígjáték lesz 2022. március 25-én, Besenczi Árpád rendezésében. Az évad utolsó bemutatóját április 29-én tartják, amelynek keretében Szerednyey Béla rendezésében, az Egy bolond százat csinál című produkciót tekinthetik meg a nézők. 

zalaegerszeg_eloadas

Új produkciókból nem lesz hiány a következő 1 évben 

Az intézkedések nyomán a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház is megnyitja kapuit a nézők előtt, ahol a maszk viselése ugyan nem lesz kötelező, de a színház területére csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be. A színház azonban azoknak is kedveskedik, akik jelenleg még nem rendelkeznek ezen igazolvánnyal, hiszen augusztusban pót előadásokat szerveznek, ahol ismét megtekinthetőek lesznek a darabok. 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, valamint  Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is kiemelte, hogy az elmúlt időszakban rendkívüli módon hiányoztak az előadások, Zalaegerszeg kulturális koncepciójában pedig kiemelt szerepet kap a Hevesi Sándor Színház épületének fejlesztése, hisz az egész megyében a kultúra egyik zászlóshajójáról van szó. 


Forrás: MTI

Nyitókép forrása: Hevesi Sándor Színház Facebook oldala

CS.SZ.