Többféle munkakört hirdet majd a hadiipari cég

A Rheinmetall hadiipari cég munkatársai már megkezdték a toborzást külsős cégek segítségével, a 2023-ra elkészülő zalaegerszegi üzemükbe 300 embert fognak felvenni többféle munkakörben. A szerelőtől kezdve a programmenedzserig mindenkire szükség lesz. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rheinmetall vállalat Lynx harcjárműveket fog gyártani Zalaegerszegen, a tervek szerint 2023-ra készül el üzemük, és 172 tank gyártását kezdik meg. Az építési terület három hektárt ölel fel, amely a ZalaZone Járműipari tesztpálya mellett helyezkedik el. A harcjárműveknek is lesz saját tesztkörnyezetük, kipróbálhatják majd a működőképes tankokat az off-road pályán.

 

Tankokat gyárt a cég

Tankokat gyárt a cég

 

Már a gyártás előtt szüksége lesz a vállalatnak magasan szakképzett kollégákra, ezért több munkaerő-toborzó céggel is tartják a kapcsolatot. IT területre ugyanúgy keresnek embert, ahogy menedzseri pozícióba vagy a pénzügyi osztályra, összesen háromszáz munkavállaló felvételét tervezik. Beleértve az autóiparban jártas leendő kollégákat is. A vállalat az egyetemekkel is felveszi a kapcsolatot, hogy a frissdiplomások közül is kerülhessenek hozzájuk ígéretes kollégák.  

 

 

M. A.